Firma Profili
Sağlıklı Su Hakkında
Sağlıklı Yaşam ve BMS
Ürünler
İletişim
Etkinlikler
İnsan Kaynakları
Anasayfa

Bizimle
çalışmak
ister misiniz?

Hamilelikte suyun önemi

Hamileliğin son 3 ayında yeterince su alınmazsa erken doğum riski yaşanabilir. Her anne adayı sağlıklı bir bebek sahibi olmayı çok ister. Hamilelik döneminin iyi geçmesi ve bebeğin sağlıklı dünyaya gelmesi için anne adayının sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı su içmesi çok önemlidir.

Bir bebeğin %74 ü sudan oluşur. Hamileliğin altıncı ayında ise bebeğin %90 ı sudur. Bu rakamlar suyun önemini belirtmektedir.

Hamilelerin suya ihtiyacı çoktur. Özellikle yaz aylarında daha da artar. Hamile bir kadının günlük su ihtiyacı 3 litredir. Süt, ayran, meyve suları su ihtiyacının bir kısmını karşılasa bile kalorisi 0 (sıfır) olan su tercih edilmelidir.

Araştırmalara göre su, anneyi ve bebeği daha ağlıklı bir doğuma hazırlar. Az su içilmesi hamile olan anne adayında kasılmaların artmasına sebep olur. Bu yüzden son 3 ayda az su içilmesi erken doğuma sebep olabilir.

Bebek amniyotik sıvı denilen koruyucu bir sıvının içinde yüzer. Yani bebekler bazik bir suyun içinde büyürler. Amniyotik sıvı bebeğe rahat bir ortam sağlar. Bu sıvı bebeği dış etkenlerden ve enfeksiyonlardan korur. Amniyotik sıvı azsa bebeğin akciğerlerinin yetersiz gelişimi, hareketlerinde azalma ve uzuvlarında şekil bozuklukları gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Anneyle bebeğin içinde yüzdüğü amniyotik sıvı arasında saatte 0,5 litrelik bir su alışverişi olur. Buna göre anne adayı su içtikçe amniyotik sıvı artar.

Yediğimiz besinler gibi içtiğimiz suyun da vücudumuzun kimyası üzerinde etkisi vardır.Onun içi içilen suyun seçimi önemlidir.

İnsan vücudu devamlı olarak PH dengesini sağlamaya çalışır. Çünkü vücuttaki bütün metabolizma olayları dengeli bir PH miktarına bağlıdır. Bazı sistemler (sindirim sistemi gibi) asidik de olsa daha çok alkali bir yapıya sahiptir. Sağlıklı bir vücut asidik olmamalıdır. Doğru PH seviyesinde olmalıdır. O zaman vücuttaki her kimyasal olay doğru oluşur. Su içerken PH değeri yüksek suları tercih etmelidir. Vücutta doğru PH seviyesi sağlanmadığında hücrelerin gerekli besinleri alması ve bunları enerjiye çevirmesi zorlaşır.

Bebeklerin su ihtiyacı yetişkin insanlarınınkinin 3 katı kadardır. Büyüdükçe ihtiyaç normalleşir. Yine de bebeklerde yaz aylarında kusma, ishal çok görülür. Bu da su kaybına neden olur.

 

BMS Su Arıtma Sisitemleri / Su Arıtma Cihazları

Telefon: 232 482 3302

E-posta: info@bmsanadolu.com


 

© 2024 BMS Anadolu su arıtma cihazları ve sistemleri (232) 482 33 02 Web Tasarım